Besparingen en voordelen waterverzachter

Geniet van besparingen en allerhande voordelen met een waterverzachter? Ontdek de waterverzachters van Aqua Sensor ®.

Vraag uw prijsofferte aan, met gratis advies:

Aqua Sensor

Stap 1 van 2

Besparingen en voordelen waterverzachter
Besparingen en voordelen waterverzachter

Besparingen en voordelen waterverzachter: ontdek ze hier

Besparingen en voordelen waterverzachter

U dacht dat water gewoon water is? Niet bepaald, water bestaat uit verschillende bestanddelen. De samenstelling verschilt van plaats tot plaats. Op sommige plaatsen is het water harder dan op andere. Wat houdt dit precies in en welke gevolgen heeft dit? Hard water brengt heel wat nadelen met zich mee, die nadelen zijn erg divers.

Besparingen en voordelen waterontkalker
Besparingen en voordelen waterontharder

Van kalkaanslag op glazen tot kleding die minder lang meegaat. De meeste mensen zijn zich ervan bewust dat hard water schadelijk kan zijn. In welke mate, dat weten de meeste mensen echter niet. Wist u bijvoorbeeld dat u over het algemeen meer kosten hebt door de aanwezigheid van hard water? Wist u ook dat er gemakkelijk en relatief goedkoop iets aan te doen is?

Wat is hard water nu precies?

Naast hard water is er vanzelfsprekend ook zacht water. Hard water betekent dat er relatief veel kalk in het water zit. In zacht water is dit gehalte juist laag. Hard water is niet schadelijk voor de gezondheid. Waarom dan op zoek gaan naar oplossingen voor hard water? Het is dan misschien niet schadelijk voor de mens, maar wel voor tal van andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan kalkaanslag op uw nieuwe glazen, kleding die sneller verslijt en hardnekkige kalkaanslag in de badkamer. Dit zijn allemaal zaken die worden veroorzaakt door hard water.

De oplossing?

Gelukkig bent u niet afgeschreven als er bij u hard water uit de kraan komt. Afhankelijk van de plaats waar u woont heeft u hard of zacht water. U kunt daar dus weinig aan doen. Gelukkig bestaat er wel een oplossing voor hard water. Een waterverzachter installeren zorgt er namelijk voor dat u zacht water uit de kraan krijgt. Nu zullen sommige mensen dat misschien wat overdreven vinden. Er zijn echter veel redenen om een waterverzachter aan te schaffen. Hieronder zetten we 9 voordelen van een waterverzachter op een rij:

Besparingen en voordelen waterverzachter

1. Een lagere energierekening

Ja, u leest het goed. Hard water kan een rechtstreeks gevolg hebben op uw energiefactuur. Dit komt omdat er kalksteen gevormd wordt in uw waterleidingen door de hoeveelheid kalk in hard water. Deze kalksteen hoopt zich op en heeft een isolerende werking. Zo gaat de warmte verloren. Hetzelfde gebeurt bijvoorbeeld in uw boiler of in uw centrale verwarming. Door, met behulp van een waterontharder, voortaan zacht water door de leidingen te hebben stromen krijgt kalk geen kans. Jaarlijks kan u zo heel wat besparen.

2. Minder schoonmaakwerk

Hoe goed we ook schoonmaken, kalk blijft toch hardnekkig terugkeren. Het schoonmaakmiddel wordt immers aangelengd met  leidingwater, waar kalk in zit. De ene week was uw glazen douchewand nog vlekkeloos, een paar dagen later zit er alweer kalk op. Dan hebben we het nog niet gehad over uw spiegels en uw kranen. Wanneer u zoveel last hebt van kalk, is er speciaal schoonmaakmiddel nodig om efficiënt te poetsen.

Ook lavabo’s en toiletten zijn vaak het slachtoffer van hardnekkige kalkaanslag. De wekelijkse schoonmaak wordt zo een uitputtende en frustrerende klus. Een groot deel van dit werk kan voorkomen worden door een waterontharder aan te kopen! Deze zal u verlossen van hardnekkige kalkaanslag.

3. Glazen gaan langer mee

Die gloednieuwe wijnglazen zagen er in de winkel toch zo mooi uit! Na ze slechts enkele keren gebruikt te hebben worden ze al snel dof. Ook hier is hard water de boosdoener.

Hoe goed u ze ook schoonmaakt, als het water hard is zullen ze nooit zo mooi glanzen als in de winkel. Met een waterontharder zullen uw glazen wel weer goed schoon worden, zonder dat je daar bijvoorbeeld azijn voor hoeft te gebruiken. Kalkvrij water is de oplossing!

4. Kleding gaat langer mee

Het liefst heeft u dat uw zwarte kleding zwart blijft. Begrijpelijk. Kalk is helaas niet zo goed voor uw kleding, en omdat kleding een keer in de zoveel tijd toch écht toe is aan een wasbeurt, is zacht water aan te raden. Kalk zorgt er voor dat kleding minder lang mooi blijft. Zowel op het gebied van kleur als wat betreft de kwaliteit van het materiaal.

5. Minder schade aan huishoudelijke apparatuur

Het is nu wel duidelijk dat kalk in het water veel schade kan veroorzaken. Ook de meeste huishoudelijke apparatuur zal een langere levensduur krijgen met zacht water. Denk hierbij aan waterkokers, wasmachines en vaatwassers. Het zou zonde zijn dat u deze toestellen al na enkele jaren moet vervangen omdat ze niet meer functioneren door kalksteen.

6. Lekkerder water

Sommige mensen zeggen dat zacht water lekkerder is dan hard water. Hoewel hard water niet schadelijk is voor de gezondheid, kan het onaangenaam zijn om te drinken.
Vaak is het troebel en heeft het een melkachtige kleur door de kalk. Een waterontharder laat uw water, thee en koffie dus ook nog eens lekkerder smaken!

7. Voorkomt eventuele huidproblemen 

Soms lost een waterontharder ook huidproblemen op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een droge of geïrriteerde huid. Geraakt uw huid maar niet gehydrateerd? Dat ligt aan uw verstopte poriën. Zeep lost namelijk niet volledig op in kalk. Meer nog, er ontstaat een chemische reactie die een residu achterlaat op uw huid. Die extra laag is de reden dat uw poriën verstopt zijn. Een waterontharder kan hier dus ook een oplossing voor zijn!

8. Minder schoonmaak- en hygiëneproducten nodig

Op jaarbasis kosten schoonmaakmiddelen best veel. In hard water heb je er ook vaak het dubbele of meer van nodig. Dit kan gaan over afwasmiddel, waspoeder maar ook over shampoo. In zacht water werken deze producten efficiënter en u hebt er ook minder van nodig.

9. Besparing op ontkalkingsmiddelen

Misschien vanzelfsprekend maar als er minder kalk in het water zit hoeft u dus ook de kalkaanslag niet meer aan te pakken. Weg met die dure ontkalkingsmiddelen dus! Ook hier bespaart u op de kosten.

Een waterverzachter levert je niks dan voordelen!

Zacht water gebruiken heeft veel voordelen in vergelijking met hard water. Omdat u niet kunt kiezen welk water er uit uw kraan komt, kunt u overwegen om een waterontharder aan te schaffen. Wie al een waterontharder heeft en voordien hard water had, zal beamen dat het de investering waard is. Om na te gaan of een waterontharder iets voor u is, kunt u nagaan wat de hardheid van het water in uw huis is. Besparingen en voordelen waterverzachter? Dat zijn er meer dan je denkt.

Besparingen en voordelen waterverzachter