Besparingen waterverzachter

Een waterverzachter brengt heel wat besparingen met zich mee! Ontdek de waterverzachters van Aqua Sensor ® en profiteer zelf van deze voordelen.

Vraag vrijblijvend uw prijsofferte aan, met gratis advies:

Aqua Sensor

Stap 1 van 2

Besparingen waterverzachter
Besparingen waterverzachter

Besparingen waterverzachter: geniet van van de financiële voordelen!

Besparingen waterverzachter

Voordelen Besparingen waterverzachter: groter dan u denkt

Hard water. Het is een term die heel wat mensen bekend in de oren zal klinken. Dat betekent echter niet dat iedereen weet wat hard water eigenlijk is. Hard water heeft die benaming gekregen omdat er kalkdeeltjes in te vinden zijn. De aanwezigheid van deze ruwe deeltjes steen gaven logischerwijze aanleiding tot die benaming. Zacht water is water die een lage hoeveelheid kalk bevat. Door het gebruik van een waterverzachter, ook wel waterontkalker genoemd, kan u van hard water zacht water maken.

Besparingen waterontkalker
Besparingen waterontharder

Waarom is dit van belang? Wist u bijvoorbeeld dat de aankoop van een waterverzachter u heel wat besparingen kan opleveren? Wist u dat hard water hebben uw energiefactuur kan doen oplopen? Als u het nu in Keulen hoort donderen leggen we het even voor u uit.

Voordelen en besparingen waterverzachter 

1. De isolerende kwaliteiten van kalksteen

Wanneer er hard water door een toestel stroomt, kan er kalksteen ontstaan.
Kalksteen is een isolerend materiaal. Dat betekent dat ze warmte zal vasthouden in plaats van ze vrij te geven. Op die manier werkt een toestel dus niet optimaal.
Deze isolerende werking zorgt ervoor dat de verschillende elementen van het apparaat hun werk niet kunnen doen. Zo is er veel energie nodig om hetzelfde resultaat te bereiken. (en gaat er dus ook veel energie verloren) Het duurt langer voor een zekere temperatuur is bereikt. Deze verspilling van energie komt voort uit het feit dat de toestellen door de kalkaanslag niet optimaal kunnen functioneren. Dat is vervelend maar het heeft uiteraard ook een effect op de energiefactuur. Die is al hoog genoeg zonder dat kalk ze nog verder de hoogte in jaagt. Een waterverzachter zal op dit vlak dan ook heel wat besparingen opleveren.

2. Kalkaanslag en extra poetswerk

Iedereen die ooit al eens geconfronteerd werd met kalkaanslag weet dat kalkaanslag verwijderen een hels karwei is. Uren schrobben, gespecialiseerde producten in huis halen en agressieve detergenten gebruiken. Bovendien zijn dergelijke producten niet goedkoop. Kalkaanslag kost tijd en moeite maar het vormt ook een nog eens een aanslag op de portefeuille. Door de installatie van een waterverzachter is dat allemaal niet nodig. U hoeft geen uren te schrobben om kalkaanslag te verwijderen en geen dure producten in huis te halen.

3. De levensduur van uw toestellen

Iets waar televisiereclames regelmatig voor waarschuwen: het effect van kalkaanslag op toestellen. Misschien hebt u het zelf al meegemaakt. De waterleidingen van uw vaatwasmachine of wasmachine zijn broos en verstopt geworden door kalkaanslag. Erger nog: de actieve elementen waarop de hele werking berust hebben een witte laag gekregen die voor problemen zorgt.

Kalk is één van de grootste oorzaken van slijtage bij huishoudtoestellen zoals waterkokers, vaatwasmachines en wasmachines. Dit leidt dan ook tot de snellere aankoop van nieuwe toestellen. Met een waterverzachter kan u dus besparen omdat toestellen minder snel verslijten waardoor ze minder snel aan vervanging toe zijn. Dat ook beter voor het milieu! Besparingen waterverzachter? Dat geldt ook voor het milieu dus!

4. De bescherming van de garderobe

Een ander effect van hard water is de vroegtijdige slijtage van kledij. De kalkdeeltjes in het water beschadigen de vezels. Er ontstaan microscopisch kleine scheurtjes in de kledij maar er is ook een verlies aan kleur. Door zacht water te gebruiken verlengt u de levensduur van uw kleding.

5. Het dichtslibben van de waterleidingen

Wist u dat één van de grootste oorzaken van verstopte leidingen kalkaanslag is?

Aan het vrijmaken van verstopte waterleidingen hangt er een stevig prijskaartje vast. Dat is immers iets dat u niet zelf kan doen: daar is een vakman voor nodig. Met een waterverzachter kan u dit voorkomen. Besparingen draaien niet alleen maar om wat u minder kan uitgeven maar ook om wat u niet hoeft uit te geven.

Besparingen waterverzachter: de slimme investering

Er zijn tal van besparingen en voordelen verbonden aan een waterverzachter. Het is ook niet voor niets dat het bedrijfsleven al massaal is overgeschakeld op zacht water. Zij weten al langer dat voorkomen beter is dan genezen. Waarom zou u dat dan ook niet doen? De installatie van een waterverzachter is een slimme investering die u in de toekomst veel kan besparen. Besparingen waterverzachter? Hoe vroeger u ermee begint, hoe meer u zal besparen!

Besparingen waterverzachter