Kwaaltjes oplossen met een waterverzachter

Last van kwaaltjes? Wist u dat deze kwaaltjes kan oplossen met een waterverzachter van Aqua Sensor ®.

Vraag vrijblijvend en snel uw offerte aan, met gratis advies:

Aqua Sensor

Stap 1 van 2

Kwaaltjes oplossen met een waterverzachter
Kwaaltjes oplossen met een waterverzachter

Kwaaltjes oplossen met een waterverzachter: 9 kwaaltjes waar u voorgoed van verlost bent

Kwaaltjes oplossen met een waterverzachter

Hard water kan veel meer invloed hebben dan u denkt!

De term “hard water” heb u wellicht al eens gehoord. Wat houdt het eigenlijk precies in? Hard water heeft een grotere hoeveelheid mineralen in het water dan zachter water. Deze mineralen zijn vaste onderdelen van het water en bestaat o.a.uit calcium- of magnesiumdeeltjes. Hoe hoger de concentratie van calcium en magnesium, hoe hoger de waterhardheid. Hard water is niet gevaarlijk maar het kan wel enorme gevolgen hebben.

Kwaaltjes oplossen met een waterverzachter
Kwaaltjes oplossen met een waterverzachter

Kwaaltjes oplossen met een waterverzachter: voor eens en voor altijd

In dit artikel worden negen kwaaltjes beschreven van de invloed die hard water op uw dagelijkse leven kan hebben.

Waarom schuimt mijn shampoo zo weinig?

Hard water zorgt ervoor dat uw zeep of shampoo minder zal schuimen. Daardoor zal je meer shampoo gebruiken om toch hetzelfde effect te bereiken als met zacht water. Doordat je meer zeep en shampoo gebruikt, droogt de huid sneller uit. Er is een duidelijk verband tussen hard water en huidklachten zoals eczeem of verstopte poriën. Je kunt de kalk van het harde water zelfs zien als je het bad laat leeglopen. Het is de laag van onopgeloste zeepresten en vuil die ontstaat op de rand van het bad of de douche.

Mijn haar blijft er altijd dof uitzien, ook al gebruik ik speciale en dure shampoos?

Heb je al allerlei dure en speciale shampoos geprobeerd maar blijft je haar toch dof en wordt het snel vettig? Dan kan hard water het probleem zijn. Kalk zorgt namelijk voor een verstikkende laag op je haar. Daardoor kan het haar dof worden en uitdrogen. Het haar kan het vocht, de oliën en andere producten niet goed opnemen. De kalk mengt zich ook met de natuurlijke oliën van je haar, waardoor het haar er slap en dof zal uitzien.

Hoe komt het dat mijn vazen altijd lelijk worden?

Als je je vazen na gebruik weer wil opbergen, en het water is opgedroogd, blijven er vaak strepen achter. Dit komt doordat kalk zich afgezet heeft op de vaas. Hoe harder het water, des te meer sporen je op het glaswerk ziet. Dit zorgt voor de lelijke plekken op vazen maar ook op keramiek en lakwerk.

Mijn huid geraakt niet gehydrateerd en mijn poriën zijn verstopt. Hoe komt dit?

Het zou logisch moeten zijn dat water de huid hydrateert. Niets is echter minder waar. Water blijkt de huid niet te voeden, het droogt de huid zelfs uit! De poriën op de huid geraken verstopt.Hierdoor krijg je last van mee-eters, acne en ontstekingen. Je huid wordt ook dof. Hard water is dus zeker geen aanrader voor de huid!

Wat ik ook doe, mijn witte was wordt binnen de kortste keren grauw.

Lukt het maar niet om de witte was goed wit te houden? Dit kan te maken hebben met het harde water. Bij hard water kunnen de mineralen en het bezinksel in de witte kleding trekken. De mineralen kunnen de kleding verkleuren. Dit zorgt ervoor dat de was niet meer zo wit blijft als het was toen je het kocht.

Ik kuis mijn badkamer elke week en toch wordt hij weer zo snel vuil

De nadelen van hard water vallen op bij het schoonmaken van de badkamer. De kalk in het water zet zich vast op tegels, wanden en voegen. Het is hardnekkig vuil dat ook nieuw vuil en kalk aantrekt. Om het weg te krijgen moet u agressieve reinigingsproducten gebruiken. Daarnaast is het ook belangrijk om de douchekop te ontkalken zodat het water goed kan blijven doorstromen. Als uw douchekop dus verstopt is hard water de boosdoener.

Er vormt zich altijd een dikke laag kalk in mijn kookpotten

Hoewel hard leidingwater veilig is, is het geen pretje voor uw kookpotten! Zodra het water boven de 60 graden verwarmd wordt, slaat het neer in de kookpotten. Na verloop van tijd ontstaat er een dikke laag kalk onderin de kookpotten.

Waarom smaakt mijn thee zo bitter?

Door het harde water kan uw thee bitter smaken. Dit komt doordat, als je thee even laat staan, de oliën uit de theebladeren reageren met de mineralen uit het harde water. Dat is de bruine aanslag die je ziet wanneer je de thee hebt opgedronken. Deze reactie geeft de bittere smaak aan de thee.

Waarom komt er bijna geen koffie meer uit mijn espressoapparaat?

Apparaten waar hard water door stroomt, beginnen na verloop van tijd te verstoppen door de kalkschilfers, die ontstaan door de mineralen. De gaatjes in de machines geraken verstopt. Hierdoor beginnen de apparaten na verloop van tijd tegen te sputteren, en kunnen ze zelfs kapot gaan. Daarnaast zorgt het voor onnodig energieverlies omdat de kalklaag de warmte blokkeert.

Een waterverzachter kan al deze problemen oplossen!

Hard water kan dus heel wat ongemakken veroorzaken in het dagelijks leven. Gelukkig bestaan er oplossingen om het harde water te ontharden! De beste manier om dit te doen is met een waterverzachter. De waterverzachter wordt geplaatst in de woning en levert vervolgens continu zacht water.

De meeste waterverzachters werken volgens het principe van de ionenwisselwerking. De harde elementen worden uit het water gehaald door ze te verbinden met harsdeeltjes in de waterverzachter. Vervolgens worden de harsdeeltjes gespoeld met een zoutoplossing en dan worden die deeltjes weggespoeld via de afvoer. Zo wordt er zacht water in de woning verkregen. Het is een investering die de moeite loont en heel wat ongemakken kan voorkomen. Kwaaltjes oplossen met een waterverzachter? Gemakkelijk en efficiënt.

Wil je meer weten over onze waterverzachters of ben je nieuwsgierig naar de prijs? Vraag dan een offerte aan!
Het is gratis en volledig vrijblijvend.

Kwaaltjes oplossen met een waterverzachter