Waterverzachter kopen van Aqua Sensor

Bent u van plan een waterverzachter te kopen? Aqua Sensor ® biedt waterverzachters van de beste kwaliteit aan.

Vraag vrijblijvend uw prijsofferte aan in onderstaand kader, met gratis advies:

Aqua Sensor

Stap 1 van 2

Waterverzachter kopen
Waterverzachter kopen

Waterverzachter kopen? Redenen genoeg!

Waterverzachter kopen

Hebt u thuis hard leidingwater? Een waterverzachter kopen kan u veel geld besparen. De nadelige gevolgen van hard water kunnen u een hoop kopzorgen geven.

Waterontkalker kopen
Waterverzachter kopen

Als u uw toestellen of uw waterleidingen moet vervangen kan dit u ook veel geld kosten. In dit artikel bespreken we de vele nadelen van hard water. Sommige zullen u wellicht verrassen. Zo leert u wat u allemaal kan besparen dankzij een waterverzachter.

Offerte op maat? Gratis en volledig vrijblijvend, klik hier! https://www.waterverzachter-aquasensor.be/prijs

De nadelen van hard water en de gevolgen voor uw portemonnee

Hard water is water met een grote concentratie magnesium en calcium, harde mineralen. Als u weet dat ons leidingwater uit de grond opgepompt wordt, is het logisch dat deze mineralen ook in het water terechtkomen. Samen vormen deze mineralen kalk. Het water passeert door diverse grondlagen, elk met een verschillende samenstelling. Het is logisch dus, dat ons water verschillende stoffen bevat. Zeker omdat onze Belgische bodem relatief kalkrijk is. De waterhardheid varieert wel van plaats tot plaats, de concentratie aanwezige stoffen is niet overal gelijk.

Hard water heeft nefaste gevolgen. Op termijn doet het u dieper in uw buidel tasten.

Hieronder vindt u enkele nadelen van kalkrijk water: 

 • Verstoort de werking van zepen

  Hard water vermindert het reinigend vermogen van wasmiddelen en zeep. Om uw was schoon te krijgen, bent u genoodzaakt om flink wat meer wasmiddel te gebruiken. Met zacht water, bespaart u jaarlijks op wasproducten.

 • Vormt kalksteen op verwarmingselementen

  Op elektrische verwarmingselementen die hard water opwarmen vormt er zich onvermijdelijk een kalklaag. Verwarmingselementen moeten langer werken om de gewenste temperatuur te bereiken. Het gevolg? Een verhoogd energieverbruik en oververhitte toestellen. Het komt o. a. voor in uw boiler, uw koffiezet en uw wasmachine.

 • Doet apparaten kapotgaan

  Elektrische toestellen die met hard water werken, verbruiken niet alleen meer energie, ze gaan ook sneller kapot. Het vervangen van apparaten kost u natuurlijk ook heel wat. Dat zijn pijnlijke uitgaves. Zeker wanneer je het niet verwacht.

 • Veroorzaakt verstoppingen

  Hard water veroorzaakt verstoppingen in uw waterleidingen en riolering. Ontstoppingsfirma’s en loodgieters zijn duur. Met een waterverzachter in huis hoeft u ze niet te bellen.

 • Tast textiel aan

  De vezels van textielproducten verslijten sneller bij het wassen in hard water. Ook de kleuren vervagen uw witte was wordt grauw. Het resultaat van wassen in zacht water is veel beter.

 • Kalkaanslag is moeilijk te verwijderen

  Kalk zet zich af op uw douche, bad, toilet en op ander sanitair. Heel vervelend die kalkaanslag. Hardnekkig ook. Gewone schoonmaakmiddelen volstaan niet om het te verwijderen. U moet er speciale antikalkmiddelen voor gebruiken. Daarbij komt dat de kalk snel weer toeslaat. Een dag later lijkt het alsof u niet gepoetst hebt. Frustrerend.

Een waterverzachter kopen: waarop letten?

Een waterverzachter is een investering om uw huis te beschermen. Het is geen goedkoop toestel maar het levert u wel een flinke besparing op. Vraag raad aan een ervaren leverancier. Zo kan u het meest geschikte toestel kiezen. Koop geen goedkope namaak. Een waterverzachter moet degelijk zijn. Kwaliteit heeft zijn prijs maar ook een bewezen doeltreffendheid.

Er zijn verschillende soorten waterverzachters op de markt. Leer ze allemaal kennen. Zo zal u een verantwoorde keuze kunnen maken:

 • Koop waterverzachter die met ionenwisseling werkt

  Voor een particuliere woning is een waterverzachter met onthardingszout het meest efficiënt. Deze werkt op basis van ionenwisselwerking. Er bestaan ook goedkopere magneetontharders. Uit onderzoek blijkt dat die niet zo goed werken.
  Koop deze dus niet.

 • Een waterverzachter met mechanische of elektronische besturing?

  Waterverzachter worden mechanische of elektronisch bestuurd. Mechanische of hydraulische toestellen verbruiken geen elektriciteit. Ze werken op waterdruk.

Elektronische waterverzachters hebben geavanceerde instellingsmogelijkheden.
Welk systeem voor u geschikt is, hangt van uw verbruikspatroon af. De mechanische toestellen zijn goedkoper. Kies er alleen voor als u een heel regelmatig verbruik hebt. Laat u adviseren door uw leverancier.

Dit zijn de verschillende mogelijkheden:

 • Volume gestuurd of tijd gestuurd?

  Een tijd gestuurde waterverzachter start het regeneratieproces na een vooraf ingestelde tijd. Deze toestellen houden geen rekening met het werkelijke waterverbruik. Verbruikt u minder water gedurende een bepaalde periode? Dan zal deze waterverzachter ontharden zoals gewoonlijk. Als uw verbruik niet constant is, kiest u beter een ander systeem.Een volume gestuurde waterverzachter werkt op basis van verbruikt volume. Dat is dus beter bij een schommelend verbruik. Zo wordt het onthardingszout efficiënte gebruikt.Elektrische toestellen kunnen nog veel meer. Zij zullen bijvoorbeeld rekening houden met de waterhardheid.

 • Een waterverzachter met een enkele of dubbele harscilinder?

  In een toestel met één harscilinder wordt geen zacht water aangemaakt als het regeneratieproces bezig is. Een waterverzachter met twee harscilinders kan altijd zacht water leveren. Als het hars in de ene cilinder wordt geregenereerd, kan de tweede cilinder nog steeds het water ontharden. Een toestel met twee cilinders heeft ook een grotere capaciteit. Het kan meer zacht water leveren. Een ontharder met twee cilinders is vanzelfsprekend duurder maar biedt meer comfort voor grote gezinnen.

 • Hoeveel water en zout worden verbruikt bij het regenereren?

  Tijdens het regeneratieproces maakt het toestel zout water aan. Het verbruikt dus water en zout. Dat verbruik verschilt van toestel tot toestel. Het ene toestel zal er zuiniger mee omspringen dan het andere. Voor u een waterverzachter aankoopt informeert u best naar het water – en zoutverbruik. De jaarlijkse kostprijs hiervan kan sterk variëren naargelang het type toestel.

 • Wat zijn de onderhoudskosten en de garantietermijn?

  Ook de kosten van het preventief onderhoud kunnen sterk uiteenlopen. Vraag hiernaar wanneer u een waterverzachter koopt. Een goedkoop toestel kan mogelijk grote onderhoudskosten met zich meebrengen. Informeer ook naar de duur van de garantietermijn.

Vraag raad aan een ervaren leverancier

Wat is er dus belangrijk wanneer u een waterverzachter aankoopt? In de eerste plaats, uw eigen verbruik. Kies vervolgens een degelijk toestel. En een degelijke leverancier! Bij voorkeur een met een jarenlange ervaring. Hij moet uw toestel kunnen onderhouden, en herstellen als het nodig is. Een goede leverancier kan ook altijd wisselstukken leveren als dat nodig is. Voor de goedkopere toestellen zijn vaak geen wisselstukken te vinden. Hou er ook rekening mee dat goedkope toestellen vaak zijn opgebouwd uit minderwaardige materialen die sneller defect geraken. Ervaren vakmensen kunnen u helpen om een geschikte keuze te maken. Zo zal u het maximum uit uw investering kunnen halen.

Waterverzachter kopen