Waterverzachter kopen

De beste waterverzachter kopen: ontdek de waterverzachter van Aqua Sensor ®.

Vraag vrijblijvend en snel uw prijsofferte aan, met gratis waterverzachter advies:

Aqua Sensor

Stap 1 van 2

waterverzachter kopen 2024 - compacte waterverzachter Aqua Sensor
Waterverzachter

Een waterverzachter kopen?

De hardheid van water

Een waterverzachter kopen, doe je in het geval dat je water ’te hard’ is. ‘Hard’ water is water dat veel calcium en magnesium bevat. Waterhardheid wordt uitgedrukt in Duitse, Franse of Engelse graden. In België gebruiken we Franse graden. Zowel een te hoge als een te lage waterhardheid zijn nadelig. In te zacht water kunnen de leidingen schadelijke stoffen afgeven.

Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen. Hard water is nadelig door de vorming van kalkaanslag in waterleidingen, boilers en op verwarmingselementen. Het verstoort ook de werking van allerlei zepen en schoonmaakmiddelen. Hoe hard je water is hangt af van regio tot regio, de bodemsamenstelling is immers niet overal gelijk.

Gelukkig kan je met een waterverzachter heel wat problemen voorkomen of oplossen.
Lees dus verder en ontdek alle voordelen van een waterverzachter.

Hoe werkt een waterverzachter?

De meeste waterverzachters passen de zogenaamde ‘ionenuitwisseling’ toe:

  • De waterverzachter bevat een filter met negatief geladen harsdeeltjes. Het harde leidingwater stroomt door de harsfilter.
  • Terwijl het harde water door de filter stroomt, nemen de deeltjes hars positief geladen calcium en magnesium op. Vervolgens geven ze natrium (zout) af aan het water.
  • Na een aantal dagen zijn de harsdeeltjes verzadigd. De waterverzachter start dan automatisch een ‘regeneratieproces’.
  • Tijdens dit regeneratieproces wordt de harsfilter gespoeld zout water. Dit zoute water met calcium en magnesium wordt afgevoerd naar het riool. Daarna kan de waterverzachter weer optimaal functioneren.

Waterverzachter kopen: negen voordelen van een waterverzachter

Woon je in een regio met hard water? Dan overweeg je best om een waterverzachter te installeren. Deze voordelen spreken voor zich:

1. Kalkaanslag krijgt geen kans

Wie hard water heeft merkt het aan de kalkaanslag in de douche, het bad of ander sanitair. Deze kalkaanslag is soms moeilijk te verwijderen. Vaak hebt je bijkomende producten zoals citroenzuur en azijnoplossingen nodig. Met onthard water hebt je deze problemen niet. Je sanitair blijft vrij van kalksporen en is veel gemakkelijker te reinigen.

2. Efficiënt gebruik van verwarmingselementen

In deze energiezuinige tijden is het efficiënt gebruik van energie van groot belang. Hard water veroorzaakt een kalklaag op verwarmingselementen, bv. bij boilers, koffiezetapparaten, wasmachines, enz. Om dezelfde hoeveelheid warmte af te geven aan het water verbruikt het verwarmingselement meer energie. Uit studies blijkt dat het extra energieverbruik kan oplopen tot 20%. Je kan dit voorkomen door het leidingwater te ontharden.

3. Voorkomt verstoppingen

Kalkaanslag is nefast voor je waterleidingen. Als dit proces zich voortzet, geraken je leidingen verstopt. Een loodgieter raadplegen is dan vaak de enige oplossing. Verstoppingen treden niet alleen op in waterleidingen. Ook jouw douchekop, kranen en strijkijzer kunnen verstopt geraken als gevolg van hard water.

4. Verlengt de levensduur van je toestellen

Apparaten die met zacht water werken gaan over het algemeen langer mee. Niet alleen hebben deze toestellen minder last van kalkaanslag en verstoppingen maar ook corrosie en roestvorming blijken veel minder snel op te treden.

5. Wasmiddelen werken optimaal

Wasmiddelen werken minder goed bij hard water. Daarom geven fabrikanten de raad om meer wasmiddel te gebruiken als je in een gebied woont met hard water. Door het installeren van een waterverzachter is deze bijkomende hoeveelheid wasmiddel niet nodig. Op termijn zal dit je heel wat geld besparen.

6. Kledij blijft veel langer mooi

Als je niet wil dat je kledij, handdoeken en beddengoed na een aantal wasbeurten aanvoelen als schuurpapier, moet je hard water vermijden. Bovendien veroorzaakt hard water vroegtijdige slijtage van je kleren. De vezels van de stof breken sneller en de kleuren zullen vlugger verbleken. Nog een reden waarom een waterverzachter kopen meer dan de moeite waard is!

7. Glanzend haar

Wat veel mensen niet weten, is dat een waterverzachter kopen,  een grote invloed heeft op de kwaliteit van je haar. Als je glanzend haar wil, spoel het dan met zacht water. Hard water laat een dun kalklaagje op je haar achter. Het gevolg is stugger en droger haar. Ook dat verhelpt een waterverzachter kopen!

8. Een gezonde huid

Ook voor je huid is zacht water beter. Het natuurlijke beschermingslaagje op je huid wordt aangetast door de kalkdeeltjes in hard water, met als resultaat een droge, geïrriteerde huid met verstopte poriën.

9. Milieuvriendelijk

Je belast het milieu minder erg door zacht water te gebruiken. Dit komt niet alleen door een lager energieverbruik. Je verbruikt ook minder schoonmaakmiddelen en detergenten. Bovendien moet je jouw huishoudapparaten minder snel vervangen, wat de afvalberg weer kleiner maakt.

Overtuigd van de vele voordelen van een waterverzachter?

Bovenstaande voordelen tonen duidelijk aan dat een waterverzachter heel wat problemen kan voorkomen en je een grote besparing kan opleveren. Indien je in een gebied woont met hard water raden wij je sterk aan om een waterverzachter te installeren. Aarzel dus niet om te informeren naar waterverzachters die geschikt zijn voor je woning.

waterverzachter kopen 2024 - Waterverzachter kopen 3
waterverzachter kopen - april 2024
waterverzachter