Zacht Water

Zacht water met de beste waterverzachter van België: de waterverzachter van Aqua Sensor. Vraag hier snel uw prijs offerte aan, met gratis persoonlijk advies:

Aqua Sensor

Stap 1 van 2

Aqua Sensor prijs waterverzachter
Waterverzachter

De 11 voordelen van zacht water in uw woning

De term ‘hard water’ wordt gebruikt voor leidingwater met een hoge concentratie kalk. De minuscule kalkdeeltjes hebben de neiging om zich te hechten aan materialen wanneer het water opgewarmd wordt. Dit zogenaamde ‘harde water’ kan voor heel wat problemen in uw woning zorgen. Waterleidingen, kranen en douchekoppen, tegels en vloeren, huishoudelijke apparaten, kleding, enz. Deze zaken zien behoorlijk af wanneer ze aangetast worden door kalk. Dankzij een Aqua Sensor ontkalker verkrijgt u zacht water in uw woning. Zo sluit u tal van problemen en ongemakken uit.

Zacht Water - Waterverzachter
Zacht water waterontkalker

Waarom zacht water?

Een waterontharder, ook wel een waterverzachter of waterontkalker genoemd, filtert calcium (kalk) en andere mineralen uit uw leidingwater. Dit gefilterde water is ‘zacht’ wanneer het uit de kraan stroomt. Zacht water biedt veel voordelen voor het onderhoud van uw woning. Het heeft ook op meerdere manieren een positief effect uw comfort en op uw budget. Niks dan voordelen dus.

Hier volgen 11 van de belangrijkste voordelen:

1. Zacht water is aangenamer om te drinken

Hard, kalkrijk water uit de keukenkraan is vaak onaangenaam om te drinken. Het is troebel, heeft een melkachtige kleur en soms ook een vreemde nasmaak. Hoewel het geen kwaad kan voor de gezondheid, beslissen veel mensen daarom om flessenwater te kopen. Een waterontharder kan ook hier een verschil maken. Het zuivert uw leidingwater. Zo is het aangenamer om te drinken en helder van kleur, net als bronwater.


2. Kalkvrij water zorgt voor een gezonde huid

Tijdens het douchen met hard water komen kalkdeeltjes op uw huid terecht. Ze nestelen zich in de poriën en verstoren het werk van uw huidvetten. Gevolg? De huid droogt uit. Zo kunnen probleem zoals eczeem, psoriasis of andere huidaandoeningen ontstaan of verergeren. Wanneer u zacht badwater gebruikt, kunnen uw poriën vrij ademen. De huid is zachter en glanst meer.

Zacht Water - Zachte handen en huid
Zacht Water – Zachte huid

3. Glanzend haar dankzij een waterontharder

Met zacht water uit de douche blijven er geen kalkdeeltjes aan uw haren plakken. Het haar oogt natuurlijker, voller en stralender. Bovendien heb je dan minder shampoo en conditioner nodig.

4. Onthard water is zacht voor uw wasgoed

Als er kalkdeeltjes in uw leidingwater zitten, zullen deze ruwe korreltjes over uw wasgoed schuren tijdens het zwieren. Ze hechten zich aan de stof, waardoor uw wasgoed grauw uit de wasmachine komt. Wassen met zacht, kalkvrij water zorgt ervoor dat uw wasgoed zacht, vormvast en kleurvast blijft. Kledingstukken behouden hun pasvorm en gaan bijna anderhalf keer langer mee.

5. Geen kalkafzetting in uw apparaten

Voor huishoudtoestellen die water verwarmen, vormt kalk een groot probleem. Bijvoorbeeld voor wasmachines, waterkokers, koffiemachines en strijkijzers. Deze apparaten kunnen dan niet optimaal functioneren en gaan sneller stuk. In een woning met een waterontharder gaan deze toestellen veel langer mee.

6. Ontkalkt water verstopt geen waterleidingen

Zowel metalen als kunststof waterleidingen kunnen verstopt raken door de ophoping van kalk. De deeltjes hechten zich aan het materiaal en vormen een laag die alsmaar dikker wordt. De waterleidingen laten ontkalken is een kostbare operatie! Daarom is het veel voordeliger om een waterontharder te installeren zo zullen de leidingen kalkvrij blijven.

Zacht Water - Kalkaanslag door hard water
Zacht Water en kalkaanslag

7. De centrale verwarming functioneert beter

Een andere reden om een waterverzachter te installeren, is omdat de centrale verwarming beter werkt met zacht water. Er is dan geen kalkaanslag waardoor de warmte beter geleid wordt. Dit betekent dat het water sneller op de gewenste temperatuur gebracht kan worden en ook beter doorstroomt. Een ander positief gevolg, is dat uw energierekening hierdoor zal dalen.

8. Zacht water zorgt voor een lagere energierekening

Een kalkvrije cv-installatie verbruikt aanzienlijk minder energie. Hetzelfde geldt voor huishoudtoestellen die water opwarmen (waterkokers, koffiezetapparaten, strijkijzers). Met kalkaanslag op het verwarmingselement verbruikt een apparaat meer energie om hetzelfde resultaat te bereiken. Een waterontharder zorgt voor een gemiddelde besparing van 20 % op uw energierekening.

9. Geen kalkaanslag in de badkamer, op vloeren en ramen

Kalkdeeltjes kunnen zich snel ophopen in uw douche en op de tegels en voegen van de badkamer. Ook andere delen van het huis ondervinden last door kalk. Kalk geeft uw huis een doffe uitstraling. Dat zorgt ervoor dat u extra inspanningen moet leveren om de kalk te verwijderen. Met een waterontharder bespaart u veel tijd tijdens het schoonmaken. En ook moeite en geld. Want met een waterontharder ziet alles er piekfijn uit.

10. Altijd soepele kranen en douchekoppen

Zonder kalkaanslag behouden kranen en douchekoppen hun souplesse veel langer. Misschien denkt u dat het normaal is, maar zonder kalk geraakt uw douchekop nooit verstopt. Zacht water kan ook geen vernauwing van de buizen veroorzaken. Bovendien zal uw sanitair meer glanzen.

11. Schoner servies dankzij zacht water

Als u uw afwas doet met zacht water, zien uw potten, pannen, schalen en borden er altijd een tikkeltje schoner uit. Uw drinkglazen zijn kalkvrij en het bestek behoudt zijn glans. Omdat zeep beter oplost in zacht water, verbruikt u bijgevolg ook minder wasmiddel.

Een waterontharder is eenvoudig in onderhoud en levert u enorme besparingen op

Een waterontharder wordt meestal achter de watermeter geïnstalleerd. Zo worden de problemen bij de bron aangepakt. De harsfilter in de ontharder houdt de kalkdeeltjes tegen. Om de gefilterde kalk weg te spoelen wordt de harsfilter regelmatig geregenereerd of gereinigd. De meeste waterontharders gebruiken hiervoor zout. Het proces duurt ongeveer een half uur. Het gewenste tijdstip kan op het apparaat ingesteld worden. De meeste mensen doen dit ’s nachts, wanneer er dus geen water verbruikt wordt.

Met een waterontharder bespaart u dus op verschillende vlakken. Uw energierekening daalt, u hoeft de waterleidingen nooit te laten ontkalken en uw toestellen gaan langer mee. Verder geeft u minder uit aan schoonmaakmiddelen, wasverzachters, shampoo, conditioner, kleren en linnengoed. Redenen genoeg dus om een waterverzachter te installeren.

Aqua Sensor prijs waterverzachter